Dagbesteding – Ontwikkelen door te DOEN

Op de Notengaard Bisschop wordt er dagbesteding aangeboden door Stichting De Notengaard. Op de mooie boomgaard krijgen jong volwassenen  met
Autisme, ADD, ADHD, PDD-NOS en/of verstandelijke beperking en volwassenen die willen re-intergreren de kans zich te ontwikkelen op hun weg naar zelfstandigheid.
Dit doen wij bewust in een kleine groep deelnemers waarbij wij het belangrijk vinden dat de deelnemers zicht veilig, vertrouwd en gezien voelen.

We vinden het belangrijk dat de deelnemers echt werk verrichten en we werken daarbij aan de werkhouding en omgang met elkaar, zodat er werknemers zijn die vaardigheden ontwikkelen om uit te stromen naar een echte baan.
De werkzaamheden worden bepaald door de seizoenen op de boomgaard, dit zijn terugkomende taken die veel structuur bieden. Enkele voorbeelden zijn het onderhoud van de walnotenbomen, hazelnootstruiken, verzorgen van de kippen, maar ook de opkweek van nieuwe bomen en en struiken vraagt veel aandacht.
Daarnaast werken we in de moestuin en beginnen we met het opzetten van een bloementuin zodat de verkoop van eigen geteelde groenten, bloemen en eieren ook tot de werkzaamheden behoort.

Ook laten we ons leiden door de vraag van de deelnemers en door hier op in te springen ontstaan er mooie groei momenten zoals bijvoorbeeld een eigen potje koken.
Bij stichting de Notengaard krijgen de deelnemers veel aandacht op weg naar zelfstandigheid binnen de grenzen van hun beperking.

Ontwikkelen door te DOEN!

Wij zijn aangesloten bij BEZINN. Dit houdt in dat wij werken met het kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’.  U kunt ons vinden op de site zorgboeren.nl.

Wilt u verder verkennen of de plek die wij bieden bij u past? Neem dan contact op met Mirella of Emelie via onderstaande contactgegevens.

contact gegevens mail stichtingdenotengaard@gmail.com

tel Mirella Teeuwen 06 42706677
tel Emelie de Vries 06 53801218